sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Taidelauantai

Taidelauantai on laaja käsite. Se on kirppistä ja käsityötoria, makkaranmyyntiä ja työpajoja. Koska olin jo perjantaina käynyt haulitehtaan näyttelyssä, menimme Taitotorille. Saimme samalla nähdä tilat, joihin suunnitellaan uutta osuuskuntatoimintaa kauppahallityyliin: pienten toimijoiden yhteistyötä. Seinällä oli plakaatti, johon sai ilmoittautua, jos oli kiinnostunut olemaan mukana. Toivotaan, että idea toteutuu.

Oskarinpihan kahvilaan on onneksi löytynyt uusi yrittäjä, joka avaa kahvilan marraskuussa, mutta itse rakennuksen kohtalo on edelleen epäselvä. Toivottavasti päättäjät ymmärtäisivät säilyttää tämän pikku palan vanhaa idylliä. Jyväskylän Toivolan piha on isompi kuin Oskarin piha, mutta sieltä voisi hakea mallia pihan hyväksikäyttöön kaupunkilaisten hengähdyspaikkana ja käsityöläisten myyntitiloina. Nyt pihalla oli merkkivaatekirppistä, vanhan tavaran myyntiä ja parikin eri ruokapistettä. Herkulliset grillauksen tuoksut levisivät lähikortteleihin asti. Jotain taiteellistakin pihalla oli meneillään.


Kauniit kulmaparvekkeet ja kaiteen yksityiskohdat

Lanun aukiolla ja kaupungintalon puistossa oli monia tahoja kojuineen esittäytymässä. Menimme tutustumaan kaupungintaloon, jossa oli avoimet ovet. Emme ehtineet viimeiselle esittelykierrokselle mukaan, mutta kävimme sisäpihalla ja vilkaisimme kahvila Tyrmää. Siellä oli kuitenkin sen verran ruuhkaa ja tarjoilu jo sen verran vähissä, että päädyimme satamaan kahville. Harmi vain, että Pianopaviljongin kahvila oli jo kiinni; jouduimme jonottamaan Karirannan kahvilaan vartin, että saimme kahvimme.

Kaupungintalon pääoven yläpuolella tulipyörävaakuna.

Tyrmien luona riitti vilinää


Kaupungintalon sisäpiha
Kaunis medaljonkiyksityiskohta kaiteessa

2 kommenttia:

  1. Höh, multa meni koko Taidelauantai ohi.:( Kaupungintalolla olen kierrellyt pariinkin kertaan, ja rakennushan on upea, ei siitä mihinkään pääse. Odottelen jo sitä, että olisi aikaa piipahtaa vaikkapa kirpparilla tai jossain tapahtumissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii, jazzitkin tulossa ja kaikkea kivaa. Multa taas meni Siivouspäivä ohi.

      Poista