keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Totta ja tarua Hotel Adlon -sarjassa

Taas minua hemmotellaan mielenkiintoisella tv-draamalla. Hotelli Adlon kuvaa fiktiivisen Schadtin perheen vaiheita, jotka nivoutuvat yhteen hotelli Adlonin ja Adlonin suvun vaiheisiin. Sarja ei ole pelkkä katsaus Euroopan ja Berliinin historiaan, vaan ihmiskohtaloita, rakkautta, surua, draamaa, kauniita pukuja ja miljöitä. Ah!

Bild-lehti on listannut, mikä on totta, mikä tarua sarjassa. Ja voi suru, hieno norsunluusuihkulähde, joka sijaitsi todellisuudessa Goethe-puutarhassa, on tietenkin tuhoutunut täysin sodassa. Vanha Adlon tuhoutui palossa 1945 yhtä siipiosaa lukuunottamatta, jossa toimi 1961- 1984 hotelli ja ravintola sekä viimeksi ammattikoululaisten sisäoppilaitos. Rakennus purettiin raja-alueen siistimistarkoituksessa. Uusi hotelli Adlon päästiin rakentamaan Berliinin muurien murruttua ja valmistui 1997. Myös uudessa Adlonissa on nähty ruhtinaskuntaa sekä skandaaleja, vuonna 2002 Michael Jackson riiputti lastaan hotellin ikkunasta näyttääkseen häntä yleisölle.

Keväisellä Berliininmatkalla istuimme ystävän kanssa hotelli Adlonia vastapäätä kahvilla ja haaveilimme Adlonista. Kävin tänään uteliaisuuksissani katsomassa, mitä maksaisi kuninkaallinen sviitti eli sarjassakin esiintyvä Fürstensuite, jossa keisari Vilhelm liehittelee tanssijatar-rakastajatartaan. Yksi yö maksaa 21 000 euroa. Että sitten kun se lottovoitto napsahtaa kohdalle, niin varaan sviitin oitis!

Kevät 20102 kommenttia:

  1. Ihana sarja ja ihana postaus! Berliiniinkin vois mennä uudelleen...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kyllä harmitti, ettei tullut keväällä kuvattua Adlonia. Oli vain yksi Pariser Platz-kyltin kuva, jonka kulmassa näkyi Adlonin kattoa kyltteineen. Berliini, täältä tullaan!

      Poista