maanantai 29. syyskuuta 2014

Vielä kukkii

Kohta on lokakuu, mutta vielä on jälkikukintaa luonnossa ja puutarhassa. Luulin jo jokin aika sitten, että puutarhatyöt tältä syksyltä on tehty, mutta vielä on ehtinyt istuttaa uuttakin. Kiertelin puutarhassa ja kuvasin aikaansaannoksiani. Ja vähän muutakin.

Männyllä on kampaus ihan sekaisin.

Kääpiövuorimänty ja vaaleanpunainen syyshortensia Vanille fraise

Meillä oli aiemmin pihassa Maikki. Sen omenissa oli ihana maku, mutta ne olivat toivottoman arkoja muumiotaudille. Tänä syksynä saimme ehkä kymmenen hyvää omenaa. Loput olivat syömäkelvottomia itiökasoja, joita piti poimia pois ja hävittää. Tänä syksynä kyllästyin, tutkin omenalajeja ja päädyin Pekkaan: kestää hyvin muumiotautia ja melko hyvin rupea.

Uusi omenakaverimme

Syysmaksaruoho Septemberglut

Kartiovalkokuusien ja tuijan kainaloon kätkin yhden kesällä ruukkuja koristaneista kärhöistä. Tänä syksynä se ehti vasta polven korkeudelle, mutta ensi kesänä se varmasti jo yllättää kurkkimalla havujen latvojen yli. Tuskin maltan odottaa.


Enpäs muistakaan, mikä tämä oli. Kukkii ihanan myöhään kuitenkin.

Pekat on suljettu nyt pupuverkkovankiloihinsa ja varmuuden vuoksi suojattu runkosuojilla siltä varalta,  että myyrät keksivät jonkin sisäänpääsyreitin. Lisähämäykseksi katkoin tuomen oksia omenapuun juurelle. Havujen alle istutin lisää narsisseja. Tulppaaneja en jaksakaan enää myyrien ruuaksi istuttaa.

2 kommenttia:

  1. Kasvun ihmettä on aina yhtä lumoava seurata! Ajattelin taas kerran uhmata myyriä, ja ostaa muutaman pussillisen sipuleita...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa ne söis tänä vuonna naapurin tulppaanit, eikä sun! Tai matkustaisivat kaikki Tsekkeihin ja näyttelisivät piirroselokuvissa, niin säästyi meidän kukkaset. :P

      Poista