perjantai 24. lokakuuta 2014

Lahen katoilla

Yksi geokätkö lupaili hienot näkymät. Ja niin ne olivatkin, kunhan ensin olin kesäkävelykengilläni liukastellen päässyt ylös saakka. Taitaa olla aika kaivella talvikengät esiin varastosta.Toinen korkea paikka tällä viikolla oli Luhdan uuden pääkonttorin Tower café. Olimme puhuneet sinne menemisestä rakennuksen valmistumisesta saakka ja nyt viimein saimme aikaiseksi.

Metalliverkkokiviaitaa on rakennuksen molemmilla puolilla ja toisella puolella korkeina näyttävinä muureina, joita en tietenkään hoksannut kuvata.Sisääntuloaula on valoisa ja avara.


Kahvila on yhdennessätoista kerroksessa ja hetken jo luulimme, ettemme pääsekään sinne, sillä hissi pysähtyi viidenteen kerrokseen eikä suostunut etenemään enää ylemmäs. Ovet vain avautuivat ja sulkeutuivat, kun 11. kerroksen nappulaa painettiin. Onneksi rivissä on useampi hissi ja niistä toinen toimi normaalisti. 


Kahvilan tarjottimissa ja astioissa oli Luhdan logoja eri aikakausilta. Seuraavalla käynnillä täytyy tutustua historiikkinäyttelyyn ja käydä Outletissä; nyt oli aikaa vain kahvitteluun.


Kesällä täytyy tulla uudelleen ja nauttia terassista hieman lämpimämmissä olosuhteissa. Nyt vain piipahdimme ottamaan muutaman kuvan ja katselemaan eri puolille avautuvaa huikeaa maisemaa. Yhdennestätoista kerroksesta näkyy kyllä todella kauas.


Rakennuksen viereen on kaivettu pari lampea. Kiva nähdä, miltä ne alkavat näyttää, kun ne olostuvat vähän ja kasvillisuus ehtii kasvaa. Muutama puu oli näköjään kaatunut lammen ympäriltä.


Sisäänkäynnin puolella tuntui, että näkisi Orimattilan vesitornille asti. Jokin vaalea rakennus horisontista ainakin erottui. Ja sitä suuntaahaan ei näissä kuvissa tietenkään ole, joten menkääpä itse katsomaan ja kertokaa sitten, oletteko samaa mieltä.12 kommenttia:

 1. Meilläkin on ollut toistaiseksi vain puhetta tuolla tornissa käynnistä.;) Olet tainnut hurahtaa geokätkeilyyn?:D Käy ihmeessä linkittämässä tämä postaus Viikonlopun linkkirinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea, minäpä laitan. Joo, geokätköily on kivaa, mutta jää kyllä kohta satavien lumien alle. Aika harva kätkö on talvenkestävä.

   Poista
 2. Näyttää siltä, että ulkoterassilla voisi kesällä pitää mielettömän kivoja cocktailkutsuja yms!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näkymät on varmaan aina hieman erilaiset, vuoden ympäri.

   Poista
 3. Tuon tornin ohi tulee itsekin ajeltua useamman kerran vuodessa, se kun on meidän mummolamatkan varrella. Sulla on kiva ja mielenkiintoinen blogi, löysinpä tännekin tuon linkkiringin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa pikku blogiini. Minäkin pidin tyylistäsi kirjoittaa. Toivottavasti jatkat jossain muodossa.

   Poista
 4. Pitäisi itsekin joskus tutustua geokätkeilyyn. Niin moni muukin sitä tuntuu harrastavan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hauskaa. Monesti tuntee itsensä ihan lapseksi taas: hiippailee ja katselee ympärilleen, että pääsisi vaivihkaa livahtamaan kätkölle. Lahden keskustassa on monta kätköä käymättä, kun ei voi ihmisten silmien alla mennä kätköjä tonkimaan. :D

   Poista
 5. Mukavat näkymät! Kyllä se on syksyä ja ennen kuin huomaakaan talveakin, lämmintä varustetta täytyy jo etsiskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Rakennuspaikka on onneksi moottoritien varressa, niin en ajattele, että olisi maisemaa edes pilattu tuolla tornitalolla.

   Poista
 6. Torni on niin lähellä, mutta niin kaukana. En ole saanut aikaseksi käydä. Mahtoiko näkyä meille asti ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä näkyi suoraan olkkarin ikkusta sisään, kun pelasit wiillä tanssipeliä. Mitä sulla oikein oli päälläsi?! ;P

   Poista