tiistai 28. lokakuuta 2014

Puoli kiloa kaulahuivia

Syvä hengähdys ja kipeytyneen kämmensyrjän hieraisu. Nuoremman tilauskaulahuivi valmistui kuin valmistuikin syysloman loppuun. Tilaus-spekseinä oli: kutittamaton lanka, luonnonvalkoinen väri, niin pitkä, että huivin voi kietoa löyhästi kaulan ympäri ja silti jää reilut hännät. Tarvittaessa huivin piti ylettyä kaksi kertaa kaulan ympäri.

Lanka on ihanan pehmeää ja lämmintä Kauhavan Kangas-Aitan Inka merinovilla-alpakkaa. Aloitin helmineuleella, sillä halusin huivista molemmin puolin saman näköisen. Päästyäni noin kolmeenkymmeneen senttiin tuli lisätoive palmikoista. Tein palmikot oikein-nurin-neuloksella, että nekin olisivat kaksipuolisia. Minua alkoi kuitenkin suuresti vaivata alun pitkä helmineulos ja vaikka huivi oli jo lähes puolivälissä, päädyin purkamaan sen ja aloittamaan alusta kapealla helmineulosreunalla. Ei siis ihme, että tilaaja alkoi käydä malttamattomaksi lomaviikon lähestyessä loppuaan. Milloin huivi on valmis? kuului vaativa kysymys. Lupasin sen maanantaiksi kouluun. Viimeisiä hapsuja solmeilin sunnuntai-iltana silmät ristissä (mikä tarkoittaa tietenkin maanantain vastaista yötä).

Malli: Omasta päästä
Lanka kaksinkerroin: Inka, Kauhavan Kangas-Aitta Oy, 50% merinovillaa, 50% alpakkaa
Langan menekki: 500g
Puikot: 8 mm


Huivi katosi käyttöön eteisen ovenkahvasta ja iltapäivällä tuli paras kiitos tekstiviestillä: kaveritkin haluaisivat tällaisen.

6 kommenttia:

 1. Ihana! Itsekin kaipaan aina kutittamatonta, pistänpä merkin mieleen. Kenties vielä kyselen perään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Nuorempi on tosi tarkka kutiamattomuudesta. Käyttöhän sen sitten lopulta kertoo - infoan kyllä, jos kuopus toteaa langan tosikäytössä sittenkin kutiavaksi. Mies on myös pehmoisen langan ystävä, jopa niin, että pitää neuloa keinokuidusta.

   Poista
 2. Aivan ihana!<3 Alkaiskohan meidän äiti kutoa välillä muutakin, kuin villasukkia...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ainahan voi koittaa motivoida. Huiviprojektin huono puoli on sen koko. Tätä en voinut ajatellakaan ottaa junaan mukaan. Sukkaneuloksenhan vie vaikka käsilaukussa kaikkialle.

   Poista