maanantai 24. marraskuuta 2014

Keijukahvilassa

Oskarin piha sulki syksyllä ovensa, mutta onneksi Kahvila Oskari avasi ne tässä kuussa. Toivottavasti tänään järjestettävässä asukaskuulemisessa löytyisi sellainen ratkaisu Oskarin kortteliin, että ihana puutalo saisi jäädä keskustaa kaunistamaan.

Olen ehtinyt käydä kahvilla jo neljä kertaa ja joka kerta on kahvilassa ollut ilahduttavan paljon asiakkaita. Kerran jopa sen verran ruuhkaksi asti, että saimme mieheni kanssa hetken odotella istumapaikkoja. Eilen kävimme lämmittelykahveilla Tainan kanssa, kun ensin olimme palelluttaneet varpaita varikolla. Varikkoretkestä voitte lukea Tainan blogista. Kahvilan seinältä saimme lukea historiaa ja katsella vanhoja valokuvia rakennuksen ja Lahden menneisyydestä - yritimme eläytyä aikaan, jolloin Lahdessa suihki menemään peräti kaksitoista polkupyörää!Ehkä ruuhka on ollut syynä siihen, että huomasin keijujen kujeet vasta eilen. Yhdessä huoneessa vie tikapuut kohti korkeuksia, toisessa heiluu pikkuinen riippumatto ja viimeisestä huoneesta löysimme sitten itse keijunkin. Onkohan sillä puolukka sylissään? Joku keijukuje jäi varmaan vielä näkemättäkin.


Keijukujeita on kahvilan seinille taikonut taiteilija Leena Jääskeläinen, jonka tauluja on myös nähtävillä kahvilassa 29.12. saakka.

14 kommenttia:

 1. Näitä kuulumisia entisestä kotikaupungista yli 35 vuoden takaa on kiva lukea - nykyisin siellä tulee vain pikaisesti piipahdettua, kun käyn äitiä Hollolassa katsomassa. Pitäisi joskus tehdä oikein kunnon muisteluretki.
  Kivaa uutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännepä tänne vain! Varmasti löydät kahviseuraakin blogeista :D

   Poista
 2. Just kirjoitin posket punaisena samasta aiheesta.:) Oikeasti, ihan hävytöntä, jos purkavat tuon! Kiitos myös kahvitteluseurasta! Mun on pakko päästä tuonne pian uudelleen...Ihana pakopaikka keskellä kaupunkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ei omalle historialle voi laittaa hintalappua.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ehdottomasti sitä. Mun uusi lemppari keskustassa.

   Poista
 4. Aivan upea tuo reki ja vaikuttaa tunnelmalliselta paikalta keijuineen.. :)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka idyllisenoloinen kahvila keijuineen! Tuoko siis on purku-uhan alla? Kurjuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortteli on ydinkeskustassa ja perikunta haluaisi rahastaa rakentamalla tiivistä asumista kortteliin. Toivottavasti tuo saisi kuitenkin jäädä!

   Poista
 6. Minäkin oon aikanaan asunut Lahdessa... Tajusin vasta äskettäin, että sun blogisi nimi ja nimimerkkisi on anagrammeja :) Hauska idis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahti on mesta paikka :P

   Kiva, kun tajusit sulan uteliaisuuteni! Tykkään leikitellä sanoilla ja olen tahallaan ollut mainitsematta blogin nimen ja nimimerkin yhteydestä ja vain odotellut, milloin joku huomaa ja kommentoi.

   Poista
 7. Ihanaa kun sinä aina ennätät käydä kaikissa ihastuttavissa kahviloissa ja taidenäyttelyissä! Huokaillen aina luen sun postuaksia ja sätin laiskuuttani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä säti itseäsi - ei aina voi ehtiä. Mutta pienikin piipahdus jossakin silloin tällöin kyllä piristää. Minulla on ihana mies ja ystäviä, jotka lähtevät mukaan ja myös ehdottelevat menemisiä. Joululahjaksi minulle myös kelpaa tosi mainiosti käynti konsertissa, teatterissa, museossa, näyttelyssä, messuilla tai muussa ylläripaikassa joulun jälkeen. Seurana tietenkin lahjan antaja!

   Poista