sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lumikimalteinen pipo

Maassa ei näy lunta muuten kuin likaisissa kasoissa parkkipaikoilla. Teki mieli saada jotain lumenhohtoa tähän pimeyteen, joten neuloin lumitähtipipon.

Langat hain Möysän Lanka ja Asuste -nimisestä käsityöliikkeestä. Kauppa ei ole koolla pilattu eikä näyteikkunoista arvaa, miten monipuolisesta myymälästä on kyse, joten kannattaa poiketa sisään hypistelemään. Itse olen hakenut lankoja ja niitä löytyy todella hyvin, mutta myös tilkkutöiden tekijät, kirjojat ja muut käsitöistä innostuneet löytävät liikkeestä vaikka mitä. Sinipellavainen on esitellyt liikettä kuvien kera blogissaan.

Lanka on ihanan pehmeää hopeankimaltavin paljetein koristeltua Galaxya. Mallin sävelsin itse ja sen huomaa etenkin tähdessä, joka voisi olla vielä lumitähtimäisempi. Useamman piirretyn version ja kolme kertaa alusta aloittamisen jälkeen olen kuitenkin aika tyytyväinen. Kaksi ensimmäistä tähtimallia venyivät liikaa vaakasuunnassa, mikä on ongelma pipossa, joka venyy päässä vielä lisää. Lisäksi ensimmäisen pipon resorista tuli liian tiukka.

Lyijykynä ja ruutuvihko ovat minun mielestäni nopeimmat hahmotteluvälineet.

Purettu versio nro 2.
Alasakarat ovat paljon lyhyemmät, kuin sivusakarat, vaikka niissä on yhtä monta silmukkaa. 

Malli: oma
Lanka: King Cole: Galaxy, chunky (56% akryyliä, 42% villaa, 2% payetteä)
Langan menekki: 10g eli kaksi vyyhteä
Puikot: 3 mm


Lumitähteä voi pitää suoraan edessäkin,
 mutta minusta se on kivoimman näköinen hieman toisella sivulla.

Osallistun tällä neuleella ensimmäistä kertaa Pipon ytimestä ja Silmukansaalistus -blogien Silmukan ytimestä -haasteeseen, jossa on marraskuun aiheena lumihiutale. Käykää ihmeessä katselemassa muitakin lumihiutale-töitä, jahka niitä alkaa putkahdella haastesivulle. 8 kommenttia:

 1. Hiano!:D Oman mallin suunnittelu ei ole niin yksinkertaista. Mulla on jossain ne viime keväänä aloitetut Odd Molly-tyyliset lapaset...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kaiva vain ne Odd Molly-inspislapaset esiin, niin saat ne valmiiksi sopivasti lumen tuloon! Niistä tulee varmasti ihanat!

   Poista
 2. Kauniin pipon olet tehnyt. Se näyttää aivan lumelle ja jäälle, mutta on varmasti ihanan pehmoinen ja lämmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska kontrasti tosiaan, että lumipipo lämmittää päätäni. Mutta niinhän ne eskimotkin tarkenevat lumi-iglussaan.

   Poista
 3. Aivan ihana pipo! Kadehdin kädentaitoisia ihmisiä, mulla kun on peukalo keskellä kämmentä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Läheskään kaikki työt eivät onnistu haluamallani tavalla, mutta uskon, että harjoittelu auttaa. Aina voi aloittaa pienesti.

   Poista
 4. Oi tämähän hieno! Itselläni ei pysy kyllä puikot yhtään kädessä, villasukatkin kutoo vieläkin äiti :D Pitäisi varmaan opetella taito itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kyllä opetella neulomaan, se on mukavaa puhaa! Meillä on villasukankutojamummo jo kuollut, joten on hyvä, että taidolle löytyy jatkajia.

   Poista