keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Raha ja onni

Sébastien Thiéryn näytelmässä hyvin toimeentulevan pariskunnan kotiin alkaa ilmestyä rahaa tyhjästä. Ensin satanen sohvapöydälle, sitten pieni tukku lattialle, sitten aina vain lisää. Ensimmäiset säröt parin suhteeseen lyö mies heti alkuun sujauttamalla satasen setelin lopulta taskuunsa. Jossain vaiheessa kuvaan astuu uhkaavan oloinen naapuri Traque. Mikä on hänen osuutensa rahojen ilmestymiseen? Väliaikaan mennessä on tullut sellainen olo, että tarina on umpikujassa. Rahaa tulee, se on ongelma ja pariskunnan onnellinen elämä on vaarassa.

Kuva: Images Money on Flickr, CC BY 2.0

Onko ihminen oikeasti näin raadollinen - menisinkö näin nopeasti pilalle ja sekaisin, jos kotiini sataisi suunnaton määrä mammonaa? Nyt näen haaveissani toimeentulosta huolettoman elämän sellaisena, että opiskelisin mitä ikinä tahtoisin, näkisin enemmän rakkaita ystäviä ja sukulaisia lähellä ja kaukana, tekisin jotain luovaa työtä. Vai enkö sittenkään? Näillä arjen raameilla on epätodennäköistä, että pääsisin koskaan testaamaan teoriaani käytännössä, kun en edes lottoa tai rapsuttele arpoja.

Parasta teatteriantia oli mukava seura, jonka kanssa pohdiskelimme rahan ja onnen suhdetta ptikään vielä kotimatkallakin.

Jos haluat tietää, kuinka Brunolle ja Laurencelle lopulta käy rahatulvassa, käy katsomassa Kouvolan teatterin Ovista ja ikkunoista

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. En tiedä, miksi on niin vaikea varata lippuja vaikkapa teatteriin. Tässähän se kävisi koneella istuessa. Esitysten jälkeen kun on yleensä niin iloinen, että tuli lähdettyä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Tämänkin teatteri-ilon älysi varata Pauska! Kiitos Pauskalle!!

   Poista
 2. Tänään just ajoin Kouvolan teatterin ohi ja katsoin mainosbanneria. Ajattelin mennä keväällä katsomaan heidän Pikku naisia.


  Kiitos linkkauksesta Viikonlopun linkkirinkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Naisia -vinkistä! Teatterissa täytyisi tosiaan käydä useammin. Se on elämys joka kerta.

   Poista