tiistai 30. joulukuuta 2014

Siksipä niin mä pidän harmaasta

Pidän väreistä, mutta saatuani just äsken lokakuussa Mansikkatilan mailla-blogin Tainalta Väriä viikkoon -haasteen, huomasin, että se ei oikeastaan näy meillä kotona. Aloitanpa siis tämän värikkään värittömän kodin esittelyn harmaasta.

Me molemmat mieheni kanssa pidämme luonnollisista materiaaleista. Siksi tuli vähän kiviöverit, kun mieheni edellisen remontin aikaan päätti yllättää minut vessan sisustuksella. Sain siis ihan oikeasti nähdä vessan vasta aivan valmiina. Mieheni pakotti jopa remppahäiskät piilottamaan kaikki laatanpalatkin ja ripustamaan vessan oviaukon eteen verhon aina ennen kuin tulin rempparaksalle käymään. Vähänkö jännitti odottaa lopputulosta. Kovasti teki mieli kurkkia, mutta olin päättänyt olla kurkkimatta, sillä jo lapsuuden joululahjakurkkijaisista opin, että on paljon hauskempaa avata yllätyslahja, kuin sellainen, jota on käynyt salaa kurkkimassa.

Siinä muuten on oma haasteen lajinsa aivan erikseen - puolisoon luottaminen. Monestihan naisihmiset tuppaavat valtaamaan sisustusmielessä kodin lähes kokonaan. Me olemme tehneet remontoidessa ja sisustaessa valintoja pääasiassa sulassa sovussa, mutta oli mielenkiintoista huomata, miten vaikea oli sitten oikeasti antaa miehelle täysin vapaat kädet yhden pikkuisen kopin kanssa. Oli pakko uskoa, että mies tuntee minun makuni ja valitsee jotain, mistä me molemmat pitäisimme oikein kovasti. Ja niin hän valitsikin. Paljastushetki oli kuin suoraan sisustusohjelmien voitte-avata-silmänne-tuokiosta. Olin sanaton ja mitä enemmän yksityiskohtia huomasin, sitä innostuneempi olin. Ei voi olla totta! Eikä! IIhana!

Kollaasin kolme laattaa ovat pikkuisesta vessastamme. Tuota kakkoskuvan lattiaa on muuten tosi helppo pitää puhtaana. Varmaan yhtä helppo, kuin sitä on remppamiesten ollut saumata.

Kolmas kuva on viimeisimmästä pienestä ehostuksesta, jossa päällystimme yhden seinän tummanharmaalla panelilla. Nyt pitäisi vielä vaihtaa seinän viereen kirkkaammat valot, sillä yllättäen tumma seinä imaisee valoa tehokkaasti aiempaan valkoiseen seinään verrattuna - aina oppii jotain. Kuvassa on myös pikku tiiseri seuraavaan väriin - ruosteenruskea kynttilänjalka. Näillä värikkäillä jatketaan, kun kerran alkuun päästiin.

Väriä viikkoon -haasteen saa tästä napata jokainen kiinnostunut. Tarkoitus on siis kertoa viiden arkipäivän ajan kotinsa väreistä ja haastaa kullakin värillä joku mukaan. 

6 kommenttia:

 1. Todella kauniita ovat kaikki nuo laatat (kivet) ja seinä myös.:) Meillekin kiviboordia valitessani ajattelin, että kiviin ei voi kai kyllästyä, kuten joihinkin kuvioihin. Enkä ole kyllästynyt.:) Harmaa on helppo väri kaikessa, koska siihen sopii kaveriksi mikä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään kyllästynyt - en harmaaseen, enkä kiviin. Varsinkin kivistä saatan vielä aikojen päästä huomata uusia yksityiskohtia.

   Poista
 2. Ai niin, ja ihana tuo uusi banneri!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on vähemmän sula tie, mutta uteliailta pääsy kielletty!

   Poista
 3. Ihania harmaita! Harmaa on kaunis väri ja kiviöverit ihan hyvä juttu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun mielestä harmaa ei kai ole edes väri, mutta kaunis se on! Minäkin sulin niiden kiviövereiden edessä vallan.

   Poista