perjantai 26. joulukuuta 2014

Ylläripylläri

Eipä aavista eräs sukulaiseni, mitä saa kohta postista. Jouluksi tämä hipponen ei tietenkään ehtinyt. Miksi aika aina kiihdyttää kulkuaan joulun alla?

Kaikki alkoi marraskuussa, kun tämä sukulainen haaveili ihan kuvien kera, että joku virkkaisi hänelle Heidi Bearsin Happypotamus The Happy Hippon. En mennyt lupaamaan mitään, kun en ollut varma, kykenenkö moisen 3D-otuksen synnyttelemään. Haaste oli kuitenkin hauska ja niinpä aloin selailla netistä kuvia erilaisista hipposista. Langaksi valitsin omaani tukevaa puuvillaista Kotiväen Kartanoa ja Huvilaa sillä halusin melko pienen hipon ja tiivistä virkkauspintaa, jotta täytteet pysyisivät elukan sisuksissa. Valmiin hipposen strategiset mitat ovat (kuiskaan, ettei hippo kuule): paino 423g, pituus kuonosta peppuun 34 cm, säkäkorkeus 16 cm.

Afrikan kukan virkkaaminen ei ollut ollenkaan haasteellista. Erikokoisia kukkia putkahteli tuosta vain telkkaria töllötellessä.Haastavin vaihe alkoi kokoamisesta. Virkkaamalla yhdistämiseen löysin kätevän videon, joka helpotti asian hahmottamista suuresti.

Aloitin ensin hipposen pepusta, mutta tein jatkuvasti jonkun liitoksen väärin ja päädyin lopulta purkamaan noin kymmenen palan aloitelman ja aloittamaan uudelleen selän seiskakukkasista. Laitoin otukselle pepun korkeimmalle kohdalle hakaneulan ja se helpotti työn suunnan hahmottamista. Myös kropan suunnittelukokoaminen nuppineulojen avulla auttoi sekä mallin hahmottamisessa että väripaletin suunnittelussa. En halunnut liian montaa samanväristä palasta vierekkäin.


Koekoontia nuppineuloilla.
Ei se ihan pepusta ole...
Saatuani vartalon valmiiksi täytin sen ja aloin pähkäillä päätä kokoon. Siinäkin käytin apuna nuppineulakokoamista.


Tämä ei ole myöskään pepusta, vaan pääpäästä!'

Täytin pään ja kaulan valmiiksi korvia varten jättämistäni aukoista ja ompelin korvat paikalleen. Silmät ostin Sinooperista. Paketissa oli kolme paria silmiä, mutta en kyllä ihan kohtakaan ole aloittamassa uutta hipposta, turha vinkkailla edes Pinterest-kuvien avustamana...Jossain malleissa oli hipolle tehty häntäkin, mutta minä jätin omani alkuperäisen mallin lailla paljaspepuksi.Vastasyntynyt hipponen oli aika hämillään kuusen juurella olkipukkisten ihmetellessä joulun lasta.Malli: Heidi Bears Happypotamus the Happy Hippo
Langat: Novitan Kotiväki Kartano ja Huvila (vaaleanpunainen ja farkku)
Menekki ja värit: liila (743) 21g, beige (614) 26g, farkku (161) 20g, vaaleanpunainen (507) 29g ja tummanharmaa (484) 39g, yhteensä 135g
Koukku: 1,50 mm
Syntymäpäivä: 24.12.20144 kommenttia:

 1. Ihana hippo!<3 Siskolta terveisiä, että jos haluat tehdä noita myyjäisiin ensi vuonna, niin navetalle sopisi mainiosti.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Täytyypä miettiä asiaa ... Ihan heti en kyllä ajatellut uutta väsätä, oli se sen verran kimurantti otus. Tosin tunnetusti ensimmäinen versio on aina vaikein.

   Poista
 2. Huikea Hippo! Kadehdittava suoritus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän ujostuttaa - sekä hippoa että mua. :)

   Poista