perjantai 23. tammikuuta 2015

Artsy Friday

Rankka viikko vaatii rankat huvit, joten suuntasin pitkästä aikaa Galleria Uusi Kipinään.

Vtry:n uusien jäsenten valokuvista Kati Välimäen kuvissa nuorten kasvot valaistuivat kännykän valosta. Tuli mieleen uskonnolliset ihmiskuvat, joissa valo hohtaa salaperäisestä lähteestä valaisten pyhimyksen kasvot.

Pauliina Heinäsen kuvissa oli vapaa luonto vangittu - lehdet aitakehikkoon, linnut kokoelmaksi konservoituja museoeläimiä. Vangitut lehdet pulpahtivat mieleeni, kun kävelin aidan viereen kootun lumikasan ohi. Aidan alalaidasta lumi jo yrittää karkusille. Karkuyritykselle on luvassa onnistuminen keväämmällä.

Oma vaatimaton taideteokseni tälle perjantaille:
Vangittu vesi

Mutta takaisin galleriaan, toisessa huoneessa oli Paula Tellan kauniita kuvia veden alta. Jostain syystä minua koskettivat tänään valokuvat enemmän kuin kolmannen huoneen maalaukset. Laura Impolan installaatio oli minun makuuni naiivi vaikka tärkeää kiusaamisteemaa käsittelikin. Ja hassua, että käsityöihmisenä isojen karhujen huolimattomat olkasaumat häiritsivät suunnattomasti.Toisessakin Kipinässä kävin - Kipinän kirpparilla. En ollut käynyt siellä vuosiin, enkä edes tiedä, onko kirpparin ylläpitäjäkään enää sama. Vaatteita ei ollut enää ollenkaan - muutamia Salpausselän partiolaisten uniformuja lukuunottamatta. Sen sijaan löytyi valikoimia vanhoja työkaluja, astioita, kameroita, kupariesineitä. Suurin osa esineistä oli ryhmitelty, niin että jos olisin ollut jotain tiettyä hakemassa, se olisi kyllä löytynyt helposti. En ole keräilijä, joten en osaa sanoa hintatasosta oikein mitään. Itselle ei tänään osunut mitään ostettavaksi asti, mutta oli kiva kiertää ja katsella.

Tästä vaa´asta tuli lapsuus mieleen. Lapsuudenkodissa on edelleenkin tällainen vaaka, tosin eri värinen. Hintaa Kipinässä 75 euroa.
Mukavaa viikonloppua. Huomenna pääsee omalle pihalle kuntoilemaan kolan kanssa!

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen kirppari! Mä olen todella huono arvioimaan, minkä arvoisia tavarat ovat, joten yleensä löydöt jäävät hyllylle, kun pelkään maksavani täydellisesti ylihintaa. Kiva kirpparilla silti on käydä ihastelemassa vanhoja juttuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ei tule ikinä käytyä, kun muut kirppikset on entisissä markettitiloissa Launeella ja Paavolassa jne. Minäkin usein arvelen, että kirppishinnoissa on ilmaa, varsinkin "antiikissa". En ole kylläkään mikään asiantuntija. Onneksi katselu ei maksa mitään.

   Poista
 2. Pitäis tehdä jotain tuollaista. Siitä saa niin paljon uutta itselleen...vaikka kyllä muakin häiritsee noi saumat.;D Kipinässäkin voisi käydä. Tahtoisin meille tuollaisen vanhan vaa´an, mieluiten mustana. Enkä ole valmis maksamaa 40 euroa enempää...:)
  Mukavaa viikonloppua!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi taas muistin galleriat! Pienikin piipahdus piristää.
   Minäkään en maksaisi tuosta vaa'asta noin paljoa, vaikka nostalgiaa nostattikin. :)
   Hauskaa vkl:a! 💐

   Poista
  2. Tiedäthän ystäväni, että olet tärkeä!<3 Sulle tuli nyt haaste, jossa mä pääsen sua ilahduttamaan.:)
   http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/01/ilahduta-bloggaajakaveri-haaste.html

   Poista
 3. Ihailen aikaansaavuuttasi. Taina K on oikeassa, pitäisi saada aikaseksi tuollaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. keskustan kautta kun kuljeksii, niin ihan helppo on poiketa. Etuna tietty, jos on yksin liikkeellä, niin voi valita menemisen miten tahtoo.

   Poista
 4. Oho, tuollainen kirpputori täytyisi löytyä täältäkin :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Enpä ollut minäkään siellä käynyt, vaikka se täältä löytyykin. :)

   Poista