torstai 1. tammikuuta 2015

Puurolapaset

Ihan hipaisua vaille vuoden vaihtumista valmistuivat esikoiselle hunajakennolapaset. Langaksi kelpasi omista varastoista löytynyt Novitan Säde. Käytin langan kaksinkertaisena, jotta tumpuista tulisi tarpeeksi lämpimät. Vaalean beige Säde näyttää aivan sokeriripotellulta puurolta paitsi paljon herkullisemmalta. Harmi vain, että Säde ei ole konepestävää; pelkään pahoin, että lapaset päätyvät jossain vaiheessa erehdyksessä koneeseen ja peseentyvät pilalle. Sellaista on ennenkin meillä sattunut.

Näyttää ihan rukousasennolta. Olkoon nyt vaikka rukous neuleiden ylijumaluudelle: Anna hyvä neulevuosi, vähän pudonneita silmukoita tai purkuja. Kiitos tästä neulevuodesta ja anna tulevana vuonna runsaasti neuletilaisuuksia ja -inspiraatiota!
Malli: oma
Puikot: 3,5mm
Lanka: Novita Säde, 635 vaalean beige, mohairsekoite, käsipesu
Menekki: 90g

Resoriosuus on tehty  32 silmukalla 2o2n, varsinainen lapasosuus 52 silmukalla, josta kennoa 32:lla ja sileää kämmenosaa 20:llä. Minulla ainakin on niin tiukka palmikkokäsiala, että kennosta tulee kapeampaa neulosta kuin vastaavasta silmukkamäärästä sileää neuletta. Kennokuvio on tehty kolme+kolmella silmukalla kolmen kerroksen välein. Peukalokiila 13 s.


4 kommenttia:

 1. Hunajakenno on kaunis kuvio ja uudet lapaset houkuttelevan pehmeännäköiset.<3 Toivotaan, että lapaset säästyvät pesunkoneelta! Iso kiitos vielä viimeisestä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä lapasissa tuntuvat paljetitkin yllättävän vähän. Eipä kestä! Oli kiva nähdä!

   Poista
 2. Vitsi kuinka taitava olet!
  Oikein hyvää alkanutta vuotta teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Samoin teille hyvää uutta vuotta!

   Poista