sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tahmea tammikuu

Tässä pientä koostetta tammikuusta. Jotenkin on ollut tahmeaa, vaikka on saanut joitakin asioita ihan aikaiseksikin. Että sellainen aika tavallinen tammikuu varmaan.

Kuusi olisi pärjännyt vielä pidempäänkin, ei ollut ollenkaan niin neulasia vierova yksilö kuin edellisvuotinen. Laitettiin kuitenkin pää siltä poikki loppiaisen kunniaksi. Oheisvahinkona syntyi tarve hankkia uusia joulupalloja aidosta lasista. Mies pudotti - ja niin kun minä niitä olin lapsilta varjellut. Uusia tuuheita nauhojakin olisi tarvelistalla, mutta joulukoristealennuksissa ei ole ollut mitään silmää miellyttäviä värejä jäljellä, joten ei sitten.
Aikaansaannososastolta löytyy pienimuotoista paikkojen siivoilua - olen kuljettanut Uffaffaalle muutaman nyssäkän vaatteita - ja liikkumista. Hankin jopa uuden sovelluslelunkin entisten The Walkin ja Zombies, Run!in oheen. Sen nimi on Superhero ja siinä on tarkoitus tehdä lihaskuntoharjoitteita supersankaritehtäviä varten. Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa. Käykää tutustumassa tuolla, jos kiinnostaa.

Muistatteko virkatun hipon? Sain vastalahjaksi ison loodan kauniita koristeltuja tuikkuja ja neulahuovutetun pannunalusen. Sitä en kyllä raaski minkään mustan kattilanpohjan kanssa liata, vaan käytän varmasti vain kuuman teekupin alusena. Tuo ihana tikkurasia on muuten siskoni käsialaa. Rasian toisella puolella on ote sanakirjasta kohdasta "wish".


Tänään innostuin leipomaan, kun tuli pitkästä aikaa vieras. Totesin taas kerran eläväni vaarallisesti - lähes poikkeuksetta saan päähäni tehdä herkkuja jostain ihan kokeilemattomasta reseptistä vieraita varten. Riskinä on, että tarjoamiset eivät ihan onnistu. Niinpä tänäänkin tarjoilin kotikutoisia suklaa-cookiesseja (Valion reseptillä) ja ei ihan kärähtänyttä Kinuskikissan sitruunatorttua. Minun käsialallani torttuun tuli liikaa täytettä, joten tein lisää pohjataikinaa ja väsäsin puoliskatortun kotiväen nautittavaksi huomiseksi. Sitä torttua ei ulkonäön takia paljon kannata esitellä, mutta ehkä maku on kuitenkin kohdillaan. Ainakin isossa tortussa oli mukava "zip and zing", jota nykyisin kaipaan herkuiltani. Pelkkä makea on helposti liian raskasta nautittavaa.  
Mukavaa tammikuun jatkoa!2 kommenttia:

  1. Ihania tuikkuja! Hyvä idea. Nam! noita leivonnaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja tuikkuja - jokaisessa erilainen reuna. Mietin etukäteen, että kestääkö teippi kynttilän lämmetessä, mutta hyvin näytti kestävän. Ja onneksi ei tarvinnut vedellä herkkuja ihan itsekseen.

      Poista