torstai 5. helmikuuta 2015

Aikakoneella ysäritunnelmiin

Tainalla oli niin mukavat elämänsä kotien katsaukset (1, 23 ja 4), että innostuin itsekin selailemaan vanhoja albumeja. Osasta alkaa kuvat jo leijailla irti, kun ovat vaan tavallisella teipillä kiinni, joten tuli kiire kuvata valikoima parhaita.

Muistelin Tainan koteja katsellessa, että minulla olisi ollut kromi-musta-puna-vaihe joskus ysärinä, mutta kuvista päätellen on valkoinen kuitenkin ollut pääväri.

Minulla ei ole ollut omaa sisustusta vielä kahdeksankymmentäluvulla, sillä asuin Jyväskylässä opiskellessa aluksi pitkään kalustetuissa kämpissä - ensin alivuokralaisena, sitten kalustetussa huoneessa kämppäkaverin kanssa ja kalustetussa yksiössä Kortepohjassa. Vuonna 1990 muutin muutaman opiskelukaverin kanssa uuteen kalustamattomaan perheasuntoon. Seinät olivat raikkaan valkoiset ja ostin runkopatjan, mustan rottinkisen sängynpäädyn ja pari musta-kromista kirjahyllyä, taisivat olla jostain paikallisesta huonekalukaupasta; silloin kun ei ollut vielä Suomessa Ikeaa. Ruotsin Ikeasta toin itselleni valkoisen mustakuvioisen päiväpeiton. Kotoa olin saanut siniharmaan maton mukaani. Kirjoituspöydästä minulla ei ole enää harmaanpunaistakaan aavistusta, mistä se oli, luultavasti joltakulta lainassa.

Tietyt esineet olivat tärkeitä ja kulkivat mukana kämpästä toiseen. Lampun vieressä on Amsterdamista katukirppikseltä ostetut vanha elokuva-kuva ja kynttilänjalka. Snoopy on kavereilta joksikin synttärilahjaksi saatu ja sopi sisustukseen väreiltään. Seinäkalenteri on muistaakseni Liikunnan laitoksella opiskelleiden "poikakalenteri". Ne tuon ajan pakolliset kuivakukat löytyvät minultakin hyllystä.Kimppakämppä purkaantui jossain vaiheessa ja muutin kalustamattomaan opiskelijayksiöön. Seinällä on omien vanhempieni Ruotsista tuoma 60-luvun tekstiili. Sisustus oli edelleen valkoista ja mustaa. Lahjaksi saatu roosanruskea viltti rikkoi värikokonaisuuden, mutta oli tarpeen talvisin viileässä huoneessa. Tyynyinä toimi neljä koulukaverini jo yläasteaikanamme tekemää Hattivattia.


Marimekkoa en harrastanut. Rahaa oli vähän ja olin oikein tyytyväinen uusiin kalusteisiini, vaikka ne eivät olleetkaan mitään designia. Runkopatja oli yllättävän kestävä hankinta, se lähti vielä 2000-luvun alussa sisareni mukana hänen opiskelijakämppäänsä ja palasi aikanaan oman perheeni kotiin sisaren valmistuttua. Heitimme sen viimein pois hyvin palvelleena muutama vuosi sitten.

 Tuon ajan vaatteet ovat kyllä hymyilyttäviä - pakko laittaa teille vielä ihailtavaksi sen ajan "aikuis"pukeutumistani. Ikää minulla siis oli vähän yli 20. Alemmassa kuvassa seison oikeassa reunassa ja minulla on päälläni tilava pitkä "kevättakki" ja väreihin sopiva ohut somistushuivi, jota pidin aina takin olkalenkeissä, en kaulalla. Olemme museossa, siksi ette nyt näe, millaisia kenkiä harrastin - minulla oli ainakin joskus 90-luvun alussa Saksasta ostamani paksupohjaiset isot kävelykengät - sellaiset ukkokengät. Hihat piti tietenkin kääriä niin, että vuori näkyi. Kädessä on muuten Swatch.Tällaisilla retrotunnelmilla kohti viikonloppua!7 kommenttia:

 1. WAU! Tää oli kiva!:) Sisustustyylisi oli minusta oikein hyvä ja tyylikäs, varmaan nuo vaatteetkin...:P Ai kamala tuota muotia!!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Tuon selkeän värittömyyden jälkeen on tyyli ehkä jopa notkahtanut alaspäin. :D Tavaraa ainakin on ihan liikaa neliöihin nähden - sitä ongelmaa ei ainakaan ollut opiskeluaikaan. Niin liikuttavaa tuo muoti!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Selina! Oli myös mukava muistella.

   Poista
 3. Ompas tyylikästä :D Mahtava postaus.

  VastaaPoista
 4. Heh, 90-luvun vaatteet kyllä laittavat hymyn huulille! :) Nämä kotien muistelupostaukset ovat ihania!

  VastaaPoista