perjantai 27. helmikuuta 2015

Etelänmatka Espooseen

Edellinen viikonloppu alkoi mukavalla pikku etelänmatkalla. Haimme Tainalle ensin Kirkkonummelta nojatuolin. Tuoli kyydissä seikkailimme hyvän ruuan, kahvitteluiden, sisustus- ja kirppislöytöjen perässä sinne ja tänne. Yhteistä kaikille kohteille oli, että ne tupsahtivat vastaan tiheän asutuksen keskeltä täysin yllättäen meidät. Cafe Latte Spiritissä oli kauniita sisustutuotteita ja mukava pihamiljöö. Tänne pitää varmasti tulla uudelleen kesäkeleillä.Cafe Lattesta saimme hyvän kahvilavinkin: Peroba Cafe, joka sijaitsee yksinäisenä perinnerakennussaarena kerrostalojen, teiden ja autohallin puristuksissa. Perobassa oli kuitenkin yksityistilaisuus, joten tämä kivan näköinen kohde päätyi "ens kerralla sitten" -listallemme.

Joka puolella kerrostaloja, selän takana autohalli.

Ruuat söimme Kaffestuga Bembölessä. Istuimme hämärässä hirsiseinäisessä tuvassa; vanhassa tulisijassa paloi valkea ja jalkojen alla narahtelivat leveät lattialankut. Tunnelma oli rauhallinen vastakohta kiivastahtiselle kehäkolmosajelulle ruuhka-Suomessa.Ruuan jälkeen oli aika etsiä joku kahvila. Teimme nettihaun ja päädyimme Cafe Brunnsdaliin Kauklahden vanhaan keskustaan. Kauppamäki oli mukavan näköistä vaihtelevine rakennustyyleineen. Viikonloppuna kiinni ollutta Halmeen leipomokahvilaa katselimme vain ulkoapäin. Tännekin siis täytyy palata takaisin. Myös Cafe Brunnsdal oli mielenkiintoinen rakennus - entinen kauppa. Kahvilan lista olisi houkutellut jopa lounastamaan (Halloumisalaatti - nam!), ellei masua olisi täyttäneet Kaffestuga Bembölen pihvit. Joimme kahvit ja söimme taivaalliset suklaakakut naapuripöydän "Ja må hon levan" tahdittamina.


Kahvien jälkeen olimme valmiita tekemään pikahyökkäyksen vanhasta keskustasta löytämäämme pikku kirppariin. Rakennus oli päädyn tekstin mukaan entinen Elanto. Silittelin sisäovien hienoja sileäksi kuluneita puukahvoja sisään astuessani.


Aina ei tarvitse reissailla Espoota etelämmäksi lomatunnelmaan päästäkseen.

4 kommenttia:

 1. Kivasti kirjoitettu!<3 Toivottavasti ensi ketta tulee pian!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja seura kruunasi tämän reissun!! Täytyy laittaa ens kerta kalenteriin.

   Poista
 2. Kylläpä löysitte söpöjä kahvittelupaikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja olivat! Kivaa oli myös kahvipaikkojen sattumanvaraisen löytyminen vinkkien tai googlailujen lopputuloksena. Vähän kuin pelaisi arpapeliä livekartalla. Oho, tuli kuutonen - Brunnsdaliin siis :)

   Poista