lauantai 7. helmikuuta 2015

Ruusuiset terveiset

Perjantaina kävin Lahden historiallisessa museossa. Triennale+:n julisteet ja muu esineistö tuli katsottua ja vakionäyttelyäkin taas kerran, mutta pääasiassa halusin nähdä kesän 2013 torikaivausten näyttelyn Tuhkasta nousi Lahti. Ihmettelin pitkään sirkuskäärmeen luurankoa ja muuta torin alta esiin kaivettua. Arkeologin työ olisi todella kiehtovaa, mutta en sittenkään usko jaksavani viikko- ja kuukausikausia rapsuttaa pikkulapiolla esiin esineitä kaikissa mahdollisissa sääoloissa helteestä räntäsateeseen. Joten hatunnostoni tätä tärkeää työtä tehneelle työporukalle.

Nostin katseen kattoonkin alakerran salissa. Katto ja kaakeliuuni ovat todella kauniita.Kaupungilla kuljeksiessa ihastelin Hämeenkadun uuden rakennuksen syöksytorven jäätaideteosta. Ennen tällä paikalla sijaitsi puulyseo (kuva).
Huomenna menen synttärikahveille. Päivänsankari vaati, etten osta mitään, mutta pieni itsetehty ruusutervehdys sentään sallittakoon. Ohje on Lionbrandin.


6 kommenttia:

 1. Mitä?! En tiennytkään, että Lyseo on alunperin ollut puisessa, noin upeassa rakennuksessa, vaikka olen vanha lyseolainen! Ja ihme, että tuo on purettu ja tilalle rakennettu mitä? Missä kohtaa tuo syöksytorvi sijaitsee?;D Ei näytä torvi täyttäneen tehtäväänsä kovin hyvin...:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mariankadun ja Hämeenkadun risteyksessä. Siinä oli sellainen matala rakennus, jossa oli mm. Soneran myymälä. Nyt on vähän korkeampi rakennus ja robottiparkki!!! http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/04/02/tahan-monttuun-nousee-pian-ensimmainen-robottiparkki---video
   Kun robottiparkki on ehdottoman tarpeellinen totta kai. Vaikka ihan lähelle nouseekin (vai laskee :D) toriparkki...

   Poista
 2. Heippa, kiva kun kävit ja jätit kommentin, niin löysin sinut..
  Kaunis kaakeliuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tännekin, tervetuloa! Viikonlopun linkkiringin myötä on kyllä löytynyt uusia kivoja blogeja itsellekin.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus ja kivat kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Kiva, että tykkäsit.

   Poista