tiistai 31. maaliskuuta 2015

Menetetty valokuvausmahdollisuus

Olen tuurikuvaaja. Ei ole kunnon kameraa - useimmat tilanteet tallennan tällä hetkellä kännykkään. En myöskään älyä varautua etukäteen kuvaamiseen. Niinpä ei ole lainkaan yllätys, etten keksinyt mitään konstia, jolla olisin saanut onnistuneita auringonpimennyskuvia. Onneksi isä kävi hitsinaamarin kanssa kahvilla juuri oikeaan aikaan ja sain ihailla auringonpimennystä itse. Vaan enpä älynnyt koettaa ottaa kuvaa naamarin läpi.

Kuvasin suoraan aurinkoon  - huonolla menestyksellä - ja kokeilin pahviin pistetyn neulanreiän läpi paperille heijastuvan kuvan kuvaamista. Jälkeenpäin huomasin sentään, että suoraan aurinkoa kuvatessa linssiin oli heijastunut myös vihreä kuvajainen puolipimentyneestä auringosta. Tässä pari otosta muistutukseksi ainutlaatuisten tilanteiden kuvaamisen ennakkosuunnittelusta.

Vihreä heijastus kuusen latvassa

Pahvinpalaan pistetyn reiän läpi heijastuva kuva

2 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja upea elämys. Missasin sen, kun piti valvoa salissa yo-kirjoituksia 11.20-13.05 -:(.
  Huomiseen - ROCK! Liput on jo haettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oli jännä katsoa hitsinaamarilla aurinkoa. Ja yhtä jännä, että kuuta ei nähnyt suoraan aurinkoon kuvatusta otoksesta. Täytyy varmaan vielä korostaa, että en itse vilkuillut aurinkoon - kohdistin sinne vain linssin.

   Poista