perjantai 6. maaliskuuta 2015

Oikiia omistaia

Kävimme kirpparilla joku aika sitten. Ihailin pientä sivupöytää, jossa oli laatikko. Pöydän pinnassa oli syvä kolo, joten en ollut ostamassa sitä, mutta kurkkasin laatikkoon. Siellä oli omistuskirjoitus:
Elviira ???iä Härmälästä on tämän peätän oikiia omistaia. Taisi ollakin vähän vanhempi pöytä. Pitäisiköhän hakea se pois sieltä...Kävelinpä taas viikolla sellaista katua, jota ei ollut tullut aiemmin kuljettua. Omassa kotikaupungissa riittää tutkittavaa näemmä. Tarjantie Jalkarannassa on Tapanilankadulle laskevasta päästään kaunis pätkä katua, jonka varrella on erivärisiä puutaloja ja kauniit vanhat katuvalot.
 Perjantain ja vieraiden kunniaksi hedelmäsalaattia ja mozzarellatomaatteja vanhoista Arabia-astioista; silmän ja suunmukaista! Raakasuklaa yllätti ravintosisällöllään:

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa (kcal), 545
Proteiinia (g), 4,6
Hiilihydraatteja (g), 39,6
- joista sokereita (g), 26,3
Rasvaa (g), 41,0
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja (g), 23,7
Ravintokuitua (g), 5,1

Että miten ihmeessä raakasuklaa on niin terveellistä, jos siinä on 41% rasvaa ja siitä tyydyttyneitä rasvahappoja 23,7%?Ilojen ja surujen viikko kallistuu loppuaan kohti. Ainoa aika on nyt.6 kommenttia:

 1. Kaunis katunäkymä! Talot ojennukessa tien vierellä ja suuret hoidetut pihat katseilta piilossa. Nykyisin kun nuo tontit tuppaavat olemaan murto-osia noista vanhoista, niin katunäkymätkään eivät ole näin houkuttelevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat pihat ovat kauniita! Täytyykin muistaa palata tuonne sitten kun kaikki taas kukkii.

   Poista
 2. Olet ollut mielessäni tänään moneen otteeseen. Mietin, että soittaisinko. Oli sitten kuitenkin kaikenlaista (lasten toiveiden toteuttamista lähinnä), etten oikeasti ehtinyt. Ehkä huomenna voitais tehdä yksi "kuvauskeikka"?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, huomenna ei pysty. Mut palataan! Hauskaa naisten päivää!

   Poista
 3. Mä en ole tutustunut raakasuklaahan ollenkaan. Onko se maultaan lähellä "normi" suklaata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuivat lähinnä tummalta suklaalta. En tiedä miten se "raaka" siinä maistuu tai mihin vaikuttaa.

   Poista