keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

En ole koskaan...

Pauska heitti haasteella "Kymmenen asiaa, joita en ole koskaan tehnyt" ja vaikealta tuntui, kun haasteen lisäkoukkuna yritin miettiä kymmentä asiaa, joita ei löytyisi Pauskan listalta.

1. En ole koskaan ajanut mopolla tai moottoripyörällä.
Kouluaikaan sai polkupyörä riittää ja sitten kun tulin ajokortti-ikään, ajelin isän hommaamalla halvalla "kesäautolla". Isä huolsi ja minä maksoin kulut, tankkasin ja pesin auton. Minusta hyvä järjestely. Opiskeluaikanakaan ei autoa ollut muuten kuin kesäisin. Se oli järkevää rahan kulumisen kannalta, vaikka välillä olisikin ollut kiva huristella jonnekin pikku retkille. Onneksi opiskelukaverilla oli "Lallimikla", jolla sitten mentiin Kirkan säestämänä mutkaista tietä näkymättömiin.


2. En ole koskaan lukenut Taru sormusten herrasta-kirjaa.
Olen katsonut elokuvaa alusta viitisen minuuttia, mutta en jaksanut katsoa loppuun. Kirjassa minua ei edelleenkään kiinnosta muu kuin Tolkienin kehittelemä keinotekoinen kieli, jossa on vaikutteita mm. suomesta. Ehkä kirja pitäisi ottaa projektiksi, jos siis saatte mut vakuuttumaan siitä, että kannattaisi.

3. En ole koskaan pelannut pokeria.
Kun olin lapsi, pelailtiin meillä kotona paljonkin korttipelejä, mutta ei koskaan pokeria eikä rahasta. Eniten pelasin erilaisia pasiansseja, sillä niihin ei tarvinnut odotella pelikavereita mukaan. Opin myös pelaamaan Mustaa Maijaa, Kiusaa eli Ristiseiskaa, Paskahousua, Seiskaa ja Läpsyä. Pitäisikin laittaa peli-ilta pystyyn, pelaaminen on hauskaa. Kun vaan vielä muistaisi säännöt – no, onneksi on Google.

4. En ole koskaan syönyt nahkiaisia.
Ankeriasta olen muistaakseni joskus syönyt, mutta en nahkiaista. Ruokajutuissa olen aika ennakkoluuloton ja kokeilen auliisti uusia juttuja. Ruokakokeilut pääsivät vauhtiin, kun muutin pois kotoa. Sitä ennen en kai ollut maistanut edes valkosipulia. Ekalla ulkomaanmatkalla joskus parikymppisenä söin ensimmäistä kertaa mustekalaa, sekä poikasta, että aikuisen mustekalan lonkeroa ja hyvää oli. Eli mut saa kutsua nahkiaispöytään kyllä. Sirkka- ja matopöydästä en ole niinkään varma.


5. En ole koskaan hypännyt laskuvarjolla.
Olen ollut kerran pienlentokoneen kyydissä, enkä pelännyt yläilmoissa lentelyä. Tosin koneessa tuli huono olo, kun alettiin hidastaa laskeutumista varten. En tiedä, mistä se johtuu, ehkä tottumattomuudesta. Huima vatsanpohjaa kouraiseva vauhti kuitenkin hirvittää, joten en taitaisi saada jalkaani kynnyksen yli sillä ratkaisevalla hetkellä, kun pitäisi irtautua lentokoneesta.

6. En ole koskaan käynyt Ahvenanmaalla.
Käyntinä ei voi vielä pitää sitä, että laiva on seissyt Maarianhaminan satamassa. Olen siis matkannut kyllä Ruotsiin monta kertaa laivalla. Minulla ja kaverillani oli tarkoitus mennä pyöräretkelle Ahvenanmaalle yhdeksännen luokan jälkeisenä kesänä, mutta se sitten jäi. Menin kesätöihin ja jotain.  Toinen nuoruudenkaverin kanssa suunniteltu ja tekemättä jäänyt asia on Interrail-matka. Ahvenanmaa olisi tarkoitus toteuttaa vielä, Interrailiä taas ei, vaikka se olisi nykyään aikuisellekin mahdollista (linkissä vinkkejä aikuisen Interrail-reissuun).

7. En ole koskaan uskonut kummituksiin tai ufoihin.
Aika jääräpäisesti haluan omin aistin todettavia todisteita asioista, vaikka juuri Heurekassa käydessä sain taas todeta, miten ihmisaistit pettävät. Kun oli ensin pidellyt toisessa kädessä kylmää ja toisessa lämmintä metallisauvaa, tuntui sen jälkeen keskellä ollut huoneenlämpöinen sauva toiseen käteen kylmemmältä kuin toiseen. Ja pyörivä kovera naamio käänsi silmieni alla pyörimissuuntaa, vaikka tiesin, että se ei sitä oikeasti tee. Uskon siis, että kummitukset ja ufot ovat samanlaisia aistiharhoja kuin nuo Heurekassa kokemani.8. En ole koskaan käyttänyt naulapyssyä tai moottorisahaa.
Moottorisahaa halusin kokeilla nuorena, mutta isä kielsi. Varmaan parempi niin. Meillä on naulapyssy, mutta jotenkin sen pamaus hermostuttaa minua, joten en ole kokeillut sitä. Olen kyllä käyttänyt monia muita kojeita ja työkaluja. Olen porannut, sahannut, hionut ja saanut valmista aikaan. Omin käsin tekeminen on mukavaa, näkee työnsä jäljet heti. Eilen leikkasin pensasaidan, tosin perinnetyökaluin.

9. En ole koskaan ratsastanut hevosella.
En ole myöskään ratsastanut ponilla, aasilla, kamelilla tai elefantilla. Mutta Musta Ori oli lemppariohjelmani lapsena ja kuvittelin itseni hevoseksi kiitämään pitkin aroja.

10. En ole koskaan nukkunut asuntovaunussa tai taivasalla.
Olen nukkunut lapsena auton takapenkillä, teltassa ja kerran purjeveneen hytissä, mutta paljaan taivaan alla nukkuminen on vielä kokematta. Yksi iso este ovat hyttyset!Tänään ei ole tullut tehtyä mitään uutta, joten "en ole koskaan"-lista ei ole yhtään lyhentynyt eilisestä. Pitäisi kyllä ottaa tavoitteeksi tehdä uusia asioita aika ajoin. Edes pieniä arkisia rajanylityksiä. Mutta en ota siitä paineita, enkä aio koskaan ottakaan.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vastauksista, minäkään en ole tehnyt noista monia, asuntovaunussa olen nukkunut, ratsastanut, käynyt kahdesti Oolannissa sekä pelannut pokeria, muut on kokematta. Nahkiaisia en söisi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! En sitten kutsu sinua syömään, jos jostain saan nahkiaisia käsiini :P.

   Poista
 2. Kiva postaus! Olit löytänyt mielenkiintoisia jutttuja, joita et ole koskaan tehnyt.:) Mulla on noissa monta samaa, tosin olen pelannut (paljonkin) pokeria lapsena, käynyt Ahvenanmaalla kaksi kertaa (suosittelen!) ja ratsastanut hevosella (aikusena se olikin pelottavaa...enää en uskalla!).:) Epäilen myös, ettei mua saisi pienlentokoneeseen.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä oli kyllä yllättävän vaikea tehdä niin, että ei olisi mennyt itsen ja muiden toistamiseksi. On paljon muutakin, mitä voisi vielä tehdä, nähdä ja syödä. Elämä on mielenkiintoista.

   Poista