sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kesäisiä retkiä – Pulsan asema ja Salpalinja

Lähdimme hakemaan retkifiilistä. Pulsan asema vaikutti mukavalta kohteelta: sisustusmyymälä ja kahvila vanhassa asemarakennuksessa.

Istuimme vaaleammin sisutetussa huoneessa ja ihmettelimme lasikaapin vanhaa asema-aiheista esineistöä, kuten leimasimia teksteillä Pulsa ja Jälkivaatimus – peilikuvina tietenkin. Ikkunan takana suhisti ohi tavarajuna.


Vaalean huoneen jälkeen yllätyin iloisesti tummemmasta huoneesta, jossa oli punainen pönttöuuni. Viimeisessä huoneessa oli pieni sisustusmyymälä. Ostimme sieltä muun muassa kauniin sinikoristeisen kupin. Vasta viikko käynnimme jälkeen kantautui minulle asti tieto siitä, että juuri samana päivänä ja facebook-päivityksen kellonajasta päätellen juuri silloin kuin mekin olimme siellä, oli aseman käteiskassa varastettu. Voi kurjuus!
Mieheni on uskomattoman kärsivällinen shoppailuvarjo – ei tule milloinkaan viereen hoputtamaan, että pitäisi mennä jo tai vihjaamaan, ettei meillä tuollaista tarvita. Joten kun mies joskus harvoin sanoo, että haluaisi käydä katsomassa jotain, niin sinne mennään. Poikkesimme siis sisustushypistelyn jatkoksi tutkimaan Salpalinjaa Luumäellä. Vakavaksi vetävä paikka. Pitkän Salpalinjan rakentaminen ja varustaminen on vaatinut pieneltä Suomelta suunnattomia ponnistuksia. Pelkästää kiviä on siirretty linjaa varten kymmeniätuhansia.Kaikkiin tiloihin ei turvallisuussyistä voi mennä, mutta yhteen ampumakorsuun ja yhteen miehistötilaan pääsee sisään tutustumaan.


Eihän nämä kokemukset toisiaan saumattomasti täydentäneet, mutta siinä mielessä Salpalinja oli sopiva päätös retkelle, että muistamme taas olla kiitollisia itsenäisestä isänmaasta ja rauhasta, jonka ansioista voimme retkeillä kahvittelemaan ja hypistelemään, kun siltä tuntuu.

2 kommenttia:

 1. OI ETTÄ! Taas niin paljon samassa paketissa!<3
  Kiitollisena saa tosiaan olla ja tuolla Salpalinjalla voisi poikien kanssa joskus käydä. Pulsanvierailustasi olen ihan kade, koska oma vierailuni tyssäsi siihen, että paikka oli kiinni.:( Mutta mikä ihana, ihana kuppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista tosiaan samassa, kuten elämässäkin. Vielä säkin Pulsaan pääset! Siellä on muuten mahdollista myös majoittua. Kupin valitsi esikoinen itselleen.

   Poista