torstai 2. heinäkuuta 2015

Kohti korkeuksia ja niiden yli

Säät onneksi suosivat meitä. Ensin koitti puolipilvinen päivä, jolloin Wank-vuoren huippu oli näkyvillä, sitten aurinkoinen päivä, jolloin pääsimme Zugspitzelle. Mahtavaa. Matkan kalleimmat osuudet olivat hissimaksut vuorille, menopaluu Wankille 20,50 e/henkilö ja 52 e/henkilö Zugspitzelle. Mutta esimerkiksi kävellen Zugspitzelle nousu veisi koko päivän, joten se ei ollut mahdollisuuksien rajoissakaan.Matkalla ylös ihailin rauhallisia lehmiä, jotka eivät olleet yläpuolellaan lipuvista hisseistä moksiskaan.


Wankin huipulta on hyvät näkymät Garmisch-Partenkircheniin laaksossa. Ylhäällä tuuli, mutta ei liikaa ja korkeuden vaikutus ei tuntunut juuri lainkaan verrattuna Zugspitzeen.


Luonnon elokuvateatteriin – vapaa pääsy.
Ihan Wankin huipulla sijaitsee perinteikäs Wank-Haus.
 Illalla ihailimme majapaikkamme parvekkeelta ukonilmaa. Sade tuli täydellisesti ajoitettuna vasta illalla.


Seuraavana aamuna taivas oli täysin kirkas – täydellinen sää Zugspitze-vierailulle.


Zugspitze on oikealta katsottuna toinen huippu. Kolmiomainen huippu on nimeltään Alpspitz ja sinne on rakennettu hiljattain iso kaksihaarainen näköalatasanne nimeltään AlpspiX. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että vuorenhuippu ei tarvitse mitään lisätehosteita, mutta lisäähän se toisaalta turistien turvallisuutta vuorella.

2 kommenttia:

  1. Upeita maisemia ja kuvia!:) Olen ihan tyytyväinen, että silloin kerran käydessämme Zugspitzellä, oli sumuista, eikä hississä pelottanut, kun ei ollut näkyvyyttä. Hienommat näkymät on kieltämättä auringonpaisteella.:D

    VastaaPoista
  2. Ihanat maisemat oli ja kirkas keli. Hyvä näkyvyys on tietenkin kauhistus, jos pelkää korkeuksissa. Minulta jotenkin katoaa syvyydentaju noin korkealla, enkä osaa pelätä ollenkaan. Ihailen vain.

    VastaaPoista