maanantai 20. heinäkuuta 2015

Perennoja astioihin

Jostain syystä meidän pihassamme ei kuki montaakaan perennalajia kesäkuun loppupuolella – heinäkuussa, oikeastaan kukassa ovat vain kesäpikkusydämet yhdessä pienessä penkissä, keltakiurunkannukset ja vuorikaunokit, jotka ottavat ylivaltaa penkeissä heti, jos silmä välttää. Ja pionit tietenkin. Pikaratkaisu aiheeseen oli ostosretki Plantageniin. Purkeista näkee heti, mikä kukkii juuri nyt ja kun ostaa tarpeeksi isoja taimia, saa kesäkukkien veroisen loiston, mutta perennoina.

Ihastuin tällä kertaa tähkämäisiin muotoihin ja isänmaalliseen väriskaalaan. Hankin valkoisia salvioita, tosin myös kokeeksi yhden sinipunaisen salvian. Toiseen purkkiin tuli sinistä tähkätädykettä. Ensin harkitsin samaan purkiin sekä sinisen, että valkoisen yhdistämistä, mutta loppujen lopuksi yksi väri astiaa kohden oli rauhallisempi ilmeeltään. Ja kun näistä kukinta hiipuu, siirrän ne syksyllä penkkiin odottamaan ensi kesän vähäkukkaista vaihetta - jospa se näillä vähän loivenisi.Laventelit sain tuliaisiksi tädiltäni ja laitoin viisi vuotta vanhaan ruukkuun, joka on koristeltu lasten kanssa seurakunnan äiti-lapsi-leirillä.
2 kommenttia:

  1. Kaunis laventeli, siinä on viehättävät kukat ja hauska lasten kanssa koristeltu ruukku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laventeli on ihana. Harmi vain, että on talvenarka. Tuota ruukkua katsoessa muistan aina sen leirin. Samanlaista ei saa kaupasta. :)

      Poista