keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ylistys Fredrikinkadulle

Ei tarvitse mennä Kamppiin, Stockalle eikä tusinaketjuihin ollenkaan, että olisi hauska ja antoisa shoppailupäivä Hesassa. Tänään suuntasimme esikoisen kanssa Fredkrikinkadulle, joten tässä tulee vähän suitsutusta.

Pääkohteemme oli Fredrikinkatu 36:n "Uffis" eli UFF. Sattui olemaan takit -50%-päivä ja teimme hyviä löytöjä. Ikkunassa oli hauska somistus ryijypöksyineen.


Vihreänruskearuudullisen viitan ristimme "Sherlock Holmesiksi". Se ei lähtenyt matkaamme, vaikka hilpeän fiiliksen saikin aikaan. Takeissa oli uskomattoman hyviä materiaaleja ja hinnat  esimerkiksi villakangastakeista 15-20 euroa (sen alennuksen kera siis). Muun muassa moni kaunis Kaunotar-takki jäi vielä odottamaan onnellista löytäjäänsä.


Tiedättekö sen tunteen, kun osaa kuvitella jonkun tietyn vaatteet jollekin tietylle henkilölle? Nämä seuraavat sopisivat eräälle suloiselle sukulaistytölle kuin nenä päähän.

Tässä mekossa vakuuttaa ruskea väri ja vajaamittaisen hihan suun yksityiskohdat nappeineen.

Tässä mekossa on herkullinen väri ja kauniit yksityiskohdat 
hihoissa, samoin kuin edellisessä mekossa.

Lahtelaista mekkolaatua: Soilituote. Jälleen kauniit hihat.

 UFFin jälkeen oli tarkoitus käydä Chai-lattella Andantessa (Fredrikinkatu 20), mutta se oli kiinni (!). (Näyttää olevan tiistaisin ja keskiviikkoisin kiinni.) Olisimme halunneet käydä ihastelemassa rauhallista yhdistelmää kukkakauppa + kahvila. Onneksi Fredrikinkadulta löytyi tilalle toinen kauppa + kahvila -yhdistelmä: Plootu. Nautimme raakakakkua ja kuolasimme samalla muun muassa kierrätystiikkipöydän perään. Pitäisikö syödä hernaria seuraava puoli vuotta ja hankkia joku ihana kierrätetystä tiikistä tehty huonekalu?!


Oih, ihanat Made in USSR-lautaset! No, oli kakkukin hyvää!
 Ex tempore -lisäys retkeen oli C.Hagelstamin antivariaatti, Fredrikinkatu 35. Jo ovesta sisään astuessa valtasi innostus, kun haistelimme vanhojen kirjojen tuoksua. Pongahtelimme hyllyltä toiselle löytöjen vetäminä. Eräs tikkailla löytöjä bongaillut vanhempi herrasmies katseli meitä sielunveljen ilmein, kun "spottailimme" yhtä sun toista. Järki voitti kuitenkin, vaikka vaivoin, eikä tuo iiiihana Svenska fjärilar päässyt meille.


Ihastelimme kaunista Art Nouveau-kirjaa, mutta ostimme lopulta pienen Mucha-näyttelykirjasen vuodelta 1963 ja inspiroivan Design Patterns-kirjan.
Vielä jäi nähtävää Fredrikinkadulle. Joten palailemisiin!

2 kommenttia:

  1. Voi että, kuulostaa todella kivalle päivälle! Plootun osastoa ihastelin todella Habitare-messuilla.<3 Mahtava tuo antikvariaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kivaa. Ja Plootusta olisi voinut ostaa vaikka mitä!

      Poista