lauantai 2. heinäkuuta 2016

Pensasmustikat häkkiin

Jollekin oli kelvannut pensasmustikan uloimmista oksista kukat joku aika sitten. Olihan pensaiden päällä kyllä verkko, mutta se oli jäänyt viime kesästä niille sijoilleen ja uudet versot paikoin kasvaneet verkon läpi. Aloin miettiä kunnollisen kehikon rakentamista. Siihen saisi verkon kiinni ilman, että koko systeemi notkottaa oksien päällä.

Rautakaupassa osui ensin silmiin aitapaketti: puolisen metriä korkea puiset seipäät ja paksu köysi. Mutta hintaa oli karvan vaille neljäkymppiä. Harjan varret sen sijaan olivat edullisia ja valmiiksi hiottuja puikuloita. Otin varmuuden vuoksi kolme, kun en ollut vielä varma, minkä muotoista aitausta pensaat vaatisivat. Lisäksi ostin Osmocolorin hiilen väristä EcoGardenia. Pieniä ruuvikoukkuja oli valmiiksi kotona.

Sahasin kaksi vartta puolivälistä poikki ja käsittelin kahdesti EcoGardenilla. Purkissa kehuttiin ainetta riittoisaksi ja olin jo alkanut haaveilla hiilenmustasta kasvulaatikosta, mutta voin sanoa, että riittoisuus pienenee huomattavasti sen jälkeen kun on kaatanut puolet purkista terassille. EcoGardenin etu on kuitenkin se, että se lähti pesemällä melkein kokonaan pois. Huh!

Ruuvasin koukut ylä- ja ala-osaan keppejä, upotin ne maahan ja kiinnitin verkon uudelleen. Tuskastuttavin osuus petsin kuivumisen odottelun lisäksi oli pujotella muutaman uloimman oksan raakileet verkon silmukoista pois. Verkon helman varmistin edelleen kivillä – en luota rastaanpirulaisiin ollenkaan.


Lähtötilanne: pensasmustikka on kasvatellut versoja verkon läpi.

Ei mennyt niin kuin Strömsössä.
Tässä petsi on jo pyyhitty pois vasemmalla puolella olevalta terassin osalta.

Valmiit tukikepit.
Valmis mustikkahäkki

Nyt jään mielenkiinnolla odottelemaan, kumpi voittaa mustikkataiston, minä vai rastaat.

4 kommenttia:

 1. Tuliko hyvä mustikkasato?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna tuli ensimmäistä kertaa sen verran, että kaupan rasiahinnalla laskien olen nyt mielestäni omillani. :D Ja onhan ne ihanan tuoreita suoraan pensaasta.

   Poista
  2. Sinä onnekas! Itse ostin puutarhamessuilta mustikkapensaan monta vuotta sitten... ja kaverinkin sille.. suurin sato on tainnut olla kahdeksan mustikkaa :-D. Pensas on edelleen olemassa. Kerran siirretty :-).
   Hyvää alkanutta vuotta 2017!

   Poista
  3. Toivottavasti sadot siitä piristyvät. Auttaisikohan muheva kompostilisä tai lannoittaminen?

   Poista