maanantai 3. heinäkuuta 2017

Avoimet puutarhat 2017

Emme kiertäneet miehen kanssa tänä vuonna montaa avointa puutarhaa, vaan valitsimme yhden mielenkiintoiselta vaikuttavan kohteen, Arvilan puutarhan Ruuhijärvellä. Ruuhijärvi on ihan naapurissa, mutta eipä oltu siellä aiemmin käyty. Saatiin siis lomafiilistäkin samalla.

Arvilan maalaispihassa oli runsaasti tilaa autolle ja kahvillekin olisi päässyt, eli huolto pelasi. :D Lisäksi kasvit oli laputettu nimillä; ei tarvinnut jokaisen itselle vieraan kasvin kohdalla käydä nykimässä kiireistä emäntää hihasta. Unohdimme puutarhaa ihastellessamme kurkistaa aittanäyttelyyn, mutta älysin sentään ostin pari tainta: lilan akileijan ja jonkun Alliumin.


Puutarhalla on kauniita muotoja: kaarevia istutusalueita ja puutarhan huoneita; tai pikemminkin saleja, maalaispihassa kun oltiin. Puutarhan kukkiva kaunotar oli tarhaidänunikko Royal Wedding, jonka kukinto oli pikkulautasen kokoinen ihanuus!


 Ja pakko myöntää – iki-inhokkini vuohenputki näytti kirjavalehtiasussaan suorastaan viehättävältä. Omalla pihalla vuohenputki on arkkivihollinen numero yksi.


Puutarhaan voi tutustua myös Päivänpesän elämää -blogissa, jonne ajattelin suunnata tutkimaan tarkemmin puutarhan vaiheita.

Sääkin suosi tänään. Toivottavasti saitte yhtä mukavia puutarhaelämyksiä kuin me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti