lauantai 26. elokuuta 2017

Katsura kainalossa kahville

Retkeilimme tänään Tainan kanssa Mustilan arboretumiin. Paikan päälle piti päästä heti kymmeneltä taimia hiplaamaan. Alun perin oli tarkoituksea ostaa jotain harvinaisempaa perennaa, mutta ostolinjat määrittyivät kyllä ihan tunteella. Ensimmäiseksi silmiin osui purppuraheisiangervo, josta myyjä tosin sanoi, että kyseessä on lännenheisiangervon punalehtinen siementaimi. Tummanpunaiset lehdet sillä joka tapauksessa oli. OStin yhden, sillä korkea ja leveä pensas oli jo valmiiksi hankintalistalla keinujen takaiseen loivaan rinteeseen, josta olen tänä kesänä puhdistanut ruohottunutta sekaperennaa ja suikerotuhkapensasta. Ehdin istuttaa paikkaan jo kaksi lumipalloheisiä ja niiden kaveriksi sopisi tummanpunalehtinen heisiangervo hyvin.

Murheenkryynipenkki ennen raivausta. Jälkeen-kuvia myöhemmin.

Seuraavaksi suorastaan jähmetyimme molemmat suurikokoisten valkoisten kaukasiantörmäkukkien lumoon. Kumpikin osti yhden ja Tainan hymy olisi ollut ostoksen jäljiltä kuvan arvoinen. Minulla taas nousi ostajan onnenhymy Mustilan omalla taimiosastolla, josta löysin katsuran. Pääsimme nuuskuttelemaan sitä kuuluisaa piparkakun tuoksuakin, sillä taimen ruukussa sattui olemaan yksi jo kuihtunut lehti. Meistä se tuoksui kyllä eniten paahdetulta sokerilta tai hattaralta. Nam!

Saa koskea! Ja kyllä me koskettiinkin.

Tainan kaukasiantörmäkukka on uteliasta lajia. 

Taimikassit kainalossa oli hyvä kavuta makasiinin ylimpään kerrokseen kahville. Onnekkaasti vältimme samalla pahimman sadekuuronkin. Kahvien jälkeen kohtasimme joukon iloisia puutarhanaisia, joiden kanssa juttua riitti. Ennen poislähtöä ihailimme Mustilan puutarhamyymälän kauniita esillepanoja ja viimeiseksi yllytin vielä Tainan hakemaan Pöntisen puutarhaosastolta mieleen kujeilemaan jääneet persikanväriset päivänliljat.

Mustilassa oli mukavaa ja niinpä päätimme Tainan kanssa palata sinne ensi kesäkuussa rhododendronretkelle. (Sanokaapa tuo sana monta kertaa peräkkäin!)


2 kommenttia:

 1. Hienoa, mahtavaa! Sekä meidän reissu, että sun paluu.<3
  Ihan vähän toivon, että olisi jo ensi kevät.;)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva olla täällä taas! Kevättä valmistellen pitää muistaa piilotella paljon sipuleita maahan. Vaikka osa tulppaaneista ei meillä kestäkään kuin vuoden. Mutta on ne niin ihania! Ja tuskin maltan odottaa rhododendronretkeä!

   Poista